Skip to main content

Thuis bij

Thuis bij: Jan Beekx

| Jan en Jan

jan beekx 1Vandaag zijn we op bezoek bij Jan Beekx. Jan is het drukke baasje die iedereen wel zo’n beetje kent. We zitten nog maar amper of hij steekt al meteen van wal met een verhaal over een jas die hij online bij de Bever heeft besteld. Natuurlijk gaat het weer mis bij deze bestelling want er wordt een jas afgeleverd met de verkeerde kleur. Hoe Jan dit dan weer oplost is echt op z’n Beekx. Het is een lang verhaal geworden maar wordt op een dusdanige hilarische manier verteld dat we geboeid blijven luisteren.

Ondertussen wordt de koffie door Jan ingeschonken en voor de gelegenheid heeft hij gebak gehaald voor ons wat we zeker wel kunnen waarderen. Als Jan weer een beetje tot bedaren is gekomen, zijn we benieuwd naar zijn levensverhaal.

Thuis bij: Toos Scheepens

| Jan en Jan

toos scheepens 1Op deze dinsdagmiddag hebben we een afspraak bij Toos. Toos zien we bijna nooit bij de vereniging en om toch wat meer over haar te weten te komen gaan we haar bezoeken. Het is een beetje een gure frisse dag in november als we achterom fietsen aan de Oirschotseweg. We worden verwelkomd door een vriendelijke mechelse herder genaamd Mex. Na wat geblaf kwispelt hij met zijn staart en komt aanlopen met een bal in zijn bek. Dan weet je het wel.

Toos, geboren in Borkel en Schaft, is getrouwd met Theo Scheepens een zoon van Antoon van Cornelis van Cisse Scheepens, oud wethouder van Best. Het ouderlijk huis van Theo is aanlegplaats de Bonte Koe aan de Kapelweg. Ze hebben drie studerende kinderen die allen nog thuis wonen. Toos vindt zo’n eigen studentenhuis eigenlijk best wel gezellig.

Thuis bij: Guus van Dorsser

| Jan en Jan

guusvandorsserOp een mooie zomerdag in september 2023 hebben we afgesproken met Guus van Dorsser voor een interview. Als we aanbellen worden we vriendelijk ontvangen door Guus. Omdat het zo’n lekker weer is besluiten we om buiten te gaan zitten. Zijn vrouw Friedrun schuift ook aan.